Logo2

Rijopleiding in stappen (RIS)

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethode waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Je doorloopt vier modules. Zodra je een stap beheerst ga je door naar de volgende stap. Met behulp van zogenaamde ‘toetsoefeningen’ gebruiken we scripts uit een hogere module om een script in een lagere module te verbeteren. Het is dus een maatpak waarbij je niet meer rijlessen nodig hebt dan bij de reguliere rijopleiding, eerder minder.

Bij deze opleidingsmethode krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van MetMax. Je krijgt ook een werkboekje waarin je de vorderingen bijhoudt en wat je elke rijles meeneemt. Dat maakt een optimale lesvoorbereiding mogelijk waardoor je op rijlessen kunt besparen. Omdat je vorderingen er in staan gebruikt de CBR examinator het bij de toets en het rijexamen.

Elke module sluit je af met een toets in de vertrouwde lesauto (Hyundai Tucson). Je eigen instructeur neemt de eerste twee toetsen af. Na een grondige opbouw worden de vorderingen aan het einde van je rijopleiding door onafhankelijke CBR examinatoren getoetst en geëxamineerd.

Tijdens de CBR RIS-toets vallen er diverse vrijstellingen op het gebied van de bijzondere manoeuvres en het verhaaltje 'onder de motorkap' te verdienen. Het voordeel van deze toets is de kennismaking met de examenomgeving en de examinatoren zonder dat je kunt zakken. Dat leidt op het echte praktijkexamen tot minder zenuwen. Het belangrijkst is natuurlijk het toegenomen zelfvertrouwen waardoor je vanzelf veiliger rijdt!

  • Een betere voorbereiding door drie afgeronde modules met toetsen met als gevolg minder examenstress en zenuwen door bekendheid met het exameninstituut.
  • Een praktische en overzichtelijke leeromgeving met een stap-voor-stap-aanpak en duidelijke audio- en video uitleg over het wat, hoe en waarom van de oefening of het rijgedrag.
  • Inzicht in de vorderingen per module door middel van voortgangsrapportage, dus effectiever leergedrag met snellere opname van de leerstof door het besef van eigen verantwoordelijkheid.
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen (desgewenst met navigatieapparatuur) en naar een zelfgekozen plaats in de stad of regio Utrecht te rijden.
  • Een dagje extra training in het rijexamengebied van Amsterdam samen met twee andere cursisten op gelijk niveau tegen slechts één rijles. Dus meer rijervaring en minder kans op terugval.

Irma van den Berg 2todrive RIS CRKBO Keurmerk Autisme Autisme en ADHD Spectrum Nederland