Logo2

Faalangst, Autisme of AD(H)D

Je volgt met plezier rijles en boekt goede resultaten. Met je rijvaardigheden zit het wel snor en je bent klaar voor het examen. Maar tijdens de lessen voorafgaand aan je examen trap je op het gaspedaal in plaats van op de rem. Of je weet ineens niet meer waar welke versnelling zit. De zenuwen gieren door je keel! Helaas herkennen velen deze situatie. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in het fenomeen faalangst. Voor leerlingen die hiermee kampen heb ik een aangepaste aanpak.

Zo oefenen we regelmatig vanaf het CBR terrein dat standaard in de lesroute is opgenomen hoe het er tijdens het rijexamen aan toe gaat. Dan weet je precies wat je kunt verwachten. Meestal hoef je dan niet het duurdere faalangstexamen af te leggen.

Veel extra informatie
Ik ben ook speciaal getraind, bevoegd en gecertificeerd om leerlingen met bijvoorbeeld stoornissen in het autismespectrum, AD(H)D en beelddenkers te begeleiden.

www.rijles-en-autisme.nl
www.ikleeranders.nl
www.keurmerkautisme.nl

Daardoor krijg je uitgebreide en ondersteunende feedback op je verrichtingen tijdens de lessen. Ook als je een leerstoornis hebt. Aan het einde van de les geef ik altijd een samenvatting en we spreken duidelijk af wat er in de volgende les aan bod komt. Op deze manier krijg je een goed overzicht van je leerpunten en je kunt jezelf goed voorbereiden op de nieuwe les. Die extra aandacht leidt tot meer zelfvertrouwen. De rijlessen worden gedurende de hele opleiding door mij gegeven. Alleen bij ziekte krijg je een vervanger, tenzij je dat niet wilt. Dan kun je de les overslaan en op een later moment inhalen.

Tijd en geld besparen
Aan de speciale begeleidingen voor faalangst, informatieverwerkings- of aandachtstoornissen zijn geen extra kosten verbonden. Omdat de slagingskans groter wordt bespaar je zelfs geld. Als je niet zakt hoef je immers geen extra lessen meer te volgen en ook geen dubbel examengeld te betalen. Vanwege de uitgebreidere ondersteuning kost het meestal wel extra lestijd. Vaak heb je 25 tot 50% meer rijlessen nodig voordat je voldoende zelfvertrouwen en vaardigheden hebt om rijexamen kunt doen. Dankzij deze aanpak is de slaagkans wel veel groter. Leerlingen en hun ouders vinden deze extra investering in rijlessen minder bezwaarlijk dan herexamen(s) te moeten afleggen voor bedragen van rond de 235 Euro per examen.

Meer weten over de registratie in het kwaliteitsregister autisme? Klik dan op de link van het keurmerk autisme: www.keurmerkautisme.nl

Irma van den Berg 2todrive RIS CRKBO Keurmerk Autisme Autisme en ADHD Spectrum Nederland