Logo2

Lesinformatie Autorijschool Irma van den Berg

Je rijbewijs moet een leven lang mee. Een goede basisopleiding vormt dus een belangrijk fundament. Daarom wil ik je op een grondige en leuke manier rijvaardig maken. Zowel bij de theorietraining met supermoderne leermiddelen als bij de praktijkopleiding in een veilige, stevige, uitgebreid verzekerde en onderhouden lesauto op zomer- en winterbanden. De theorie gaat precies zoals bij het CBR maar met je eigen smartphone om interactief te kunnen antwoorden.

Bij mij is jong en oud welkom, met of zonder leer-, informatieverwerkings- of aandacht en concentratiestoornis. Theorietraining en rijles kan in het Nederlands of Engels.

Wie bij ons slaagt kan de rest van zijn leven verkeersveilig en vol zelfvertrouwen door het verkeer. Aan alles hangt een prijskaartje, maar vergeet niet: lang nadat de prijs vergeten is wordt kwaliteit herinnerd.

Lespakketten
Hoeveel lessen je nodig hebt schat ik in tijdens de praktijkintake. Je voert verschillende opdrachten uit waarna het advies volgt. Als je bij mij wilt blijven rijden, spreken we de vervolgrijlessen in onderling overleg af. Je kunt kiezen uit de vier basisrijlespakketten, losse pakketten of losse rijlessen. Vervolgpakketten zijn alleen mogelijk na afname van een basisrijlespakket.

Ophalen en wegbrengen
Je wordt thuis opgehaald (of op een andere afgesproken plek binnen mijn werkgebied) en daar na de rijles ook weer afgezet.

Voordelen ten opzichte van de reguliere opleiding:

  • Een betere voorbereiding met vier modules met toetsen (twee worden afgenomen door een CBR examinator) met als gevolg minder examenstress en zenuwen door bekendheid met het exameninstituut.
  • Een overzichtelijk praktijkwerkboek met stap-voor-stap-aanpak en duidelijke uitleg over het wat, hoe en waarom van de oefening of het rijgedrag.
  • Inzicht in je vorderingen dankzij de voortgangsrapportage. Dat resulteert in effectiever leergedrag met snellere opname van de leerstof door het zelfstandig oefenen en beslissen.
  • Bij het oefenen in de laatste module maak ik soms video opnames van je rijles die je op een SD kaartje als huiswerkopdracht mee naar huis krijgt.
  • Je leert zelfstandig routes uit te stippelen (met navigatieapparatuur) en naar een zelfgekozen plaats in de stad of naar een andere regio dan Utrecht te rijden.
  • Samen met twee andere cursisten op gelijk niveau kun je (alleen in de zomerperiode) bovendien een hele dag uitgebreid trainen in het examengebied van Amsterdam tegen slechts één rijles uit je pakket. Zo krijg je door het leren van elkaar nog meer rijervaring met minder kans op terugval.
  • Bij onverhoopt zakken na toetsing met een goed resultaat een gratis aanvraag herexamen.

Irma van den Berg 2todrive RIS CRKBO Keurmerk Autisme Autisme en ADHD Spectrum Nederland